Lees aandachtig deze gebruiksaanwijzing om zo lang en zo veilig mogelijk met uw rockerboard te kunnen spelen. Controleer voor het eerste gebruik uw board op uiterlijke gebreken. Verwittig ons van elk gebrek binnen de 14 dagen na aankoop.

Algemeen gebruik

Onze rockerboard-modellen zijn speelgoed dat uitnodigt tot zeer actief spel en talrijke bewegingsmogelijkheden biedt. Daarom is toezicht van volwassenen steeds noodzakelijk, zeker bij de allerkleinsten.

Laat kinderen steeds onder toezicht van een volwassene spelen.

Geef bij het eerste gebruik duidelijke instructies over wat mag en niet mag.

Omdat het rockerboard een gladde binnenkant heeft, raden wij aan er met blote voeten of schoeisel met een stevige zool op te spelen.
Plaats het rockerboard steeds op een vlakke ondergrond.

Leer kinderen vanaf het eerste gebruik om de handen steeds op het rockerboard te plaatsen bij zittend of liggend spel.

Het is belangrijk steeds voldoende ruimte vrij te laten rondom het rockerboard, zeker ten aanzien van andere kinderen.

Al onze boards zijn uitgebreid getest. Wij bevelen deze aan voor de leeftijd vanaf 3 jaar om staand op te balanceren met de bolle kant naar beneden. Omdat de motorische ontwikkeling van een kind van 3 jaar reeds verder gevorderd is dan die van jongere kinderen, is de leeftijd van 3 jaar geschikt voor de primaire functie van onze rockerboards, namelijk staand balanceren.

Op één van onze modellen (‘We Rock! Moon’) kan ook met de bolle kant naar boven gebalanceerd worden. Hiervoor adviseren wij de leeftijd van 6 jaar.

Onze rockerboards nodigen uit tot erg veel andere spel- en gebruiksvormen. Ondanks de aanbevolen leeftijd voor staand gebruik, kunnen ook jongere kinderen dit speelgoed ontdekken. Toezicht van volwassenen is hierbij strikt noodzakelijk.

Hieronder vindt U een opsomming van de mogelijke gebruikstoepassingen:

 • Kinderen kunnen op de buik liggen op een rockerboard met de bolle kant naar beneden en zo schommelen
 • Kinderen kunnen op de buik liggen op een rockerboard met de holle kant naar beneden
 • Kinderen kunnen zittend op het rockerboard schommelen, zijdelings of in de lengte
 • Kinderen kunnen steunend op de knieën op het rockerboard schommelen
 • Kinderen kunnen in hurkzit op het rockerboard schommelen
 • Kinderen kunnen staand op het rockerboard schommelen
 • Kinderen kunnen over het rockerboard stappen
 • Kinderen kunnen op het rockerboard stappen en over de lengte wandelen (de kromming volgen)
 • Kinderen kunnen over het rockerboard springen met de holle of bolle kant naar boven
 • Kinderen kunnen op hun buik onder het rockerboard door glijden
 • Kinderen kunnen met twee al zittend op een rockerboard schommelen

Het rockerboard kan in alle richtingen gebruikt worden
Het rockerboard kan op de zijkant gezet worden en zo als wand, speelhoekje of verstopplek gebruikt worden. Op de zijkanten mag men nooit staan of zitten

Specifiek gebruik bij het ‘We Rock! Moon’ model

Leeftijd

Met de bolle kant naar boven is het rockerboard geschikt voor kinderen vanaf de leeftijd van 6 jaar voor balansspelletjes.
In deze positie ligt het rockerboard van nature niet stabiel en kan het kind al spelend het juiste evenwicht vinden.

Reiniging en onderhoud

U reinigt uw rockerboard best met een lichtjes vochtige doek, al dan niet met een mild reinigingsmiddel. Aangezien hout vochtgevoelig is, moet u het rockerboard steeds met een droge doek droogwrijven.

Rockerboards met vilt aan de onderzijde kunnen best worden gereinigd met een stofzuiger op lage stand. Echt wolvilt werkt vuilafstotend, waardoor het stof zich eerder zal vasthechten aan het vilt. Bij een vochtige vlek zacht droogdeppen en niet wrijven.
Bij zeer intensief gebruik wordt het aanbevolen om op de geöliede borden jaarlijks opnieuw een laagje olie aan te brengen. Hiervoor kan u gebruik maken van onze ‘oil repair kit’ die apart verkrijgbaar is.

Bescherming van uw rockerboard

Onze rockerboards zijn gemaakt voor gebruik in huis. Buitenshuis spelen is mogelijk bij droog weer, maar zal leiden tot een snellere slijtage. Hout is een levend materiaal dat onder invloed van omgevingsfactoren (vocht- en temperatuurschommelingen) veranderingen kan ondergaan. Zo kan het hout na verloop van tijd kleine barstjes of verkleuringen vertonen.

Wanneer het rockerboard na gebruik buitenshuis vochtig is geworden, dient u het droog te wrijven met een doek. Laat het daarna geleidelijk drogen op kamertemperatuur en vermijd grote temperatuurschommelingen (niet bij een warmtebron plaatsen!).

Rockerboards zonder onderbekleding kunnen best gebruikt worden op een speelmat of tapijt. Zo beschermt u de ondergrond, de vloer en het rockerboard tegen krassen en andere schade.

Rockerboards met onderbekleding moeten worden gebruikt met de beklede zijde naar beneden. Zo beschermt u deze beklede kant en uw vloer.

Technische informatie

Afmetingen

Afmetingen Product: 92,5 x 37 x 19,1 cm (lxbxh)

Informatie over het gebruikte materiaal en certificaten

Onze rockerboards zijn gemaakt van gelaagd en geperst beukenhout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen (FSC-keurmerk)
Het CE-onderzoek gaat na of onze rockerboards in overeenstemming zijn met onderstaande Europese richtlijnen:

 • Richtlijn 2009/48/EG van het Europees Parlement en de Raad van 18 juni 2009 betreffende de veiligheid van Speelgoed (‘de Speelgoedrichtlijn’)
 • EN 71-1 (mechanische en fysische eigenschappen, constructie), EN 71-2 (brandbaarheid) en EN 71-3 (migratie van bepaalde elementen zoals bvb zware metalen) zijn ook van toepassing

De producten waarmee wij onze rockerboards afwerken (olie) en bekleden (vilt) voldoen ook aan deze Europese richtlijnen.

Het gebruikte vilt is 100% wolvilt met het ökotex 100 label.

Contact

Hebt u nog vragen over onze rockerboards? Aarzel niet om contact op te nemen met:

Geregistreerde merknaam: We Rock!
Contactadres: Het Steeke 8, 2330 Merksplas
Contactpunt (tel): +32 14 89 41 43
Website: https://www.we-rock.eu
E-mail: info@we-rock.eu

We Rock is niet aansprakelijk voor materiële en immateriële schade veroorzaakt door het gebruik van onze rockerboards.

Aangezien ons speelgoed uitnodigt tot beweging, dient het steeds onder toezicht van een volwassene gebruikt te worden.

Al onze modellen zijn een product van We Rock! en ons merk, onze modellen en vernieuwingen zijn geregistreerd bij European Union Intellectual Property Office.

We Rock! is een geregistreerde en beschermde merknaam en beeldmerk.